A BALLIBERÁLIS ELLENZÉK WATERLOOJA

Nos, én nagyon szabadon mehettem választani, megkaptam a lehetőséget, hogy sok-sok párt és képviselő közül kiválasszam a számomra szimpatikust és a neve mellé biggyesztettem azt a bizonyos X-et. Senki által nem zavartatva, megfélemlítve. Velem együtt több millió ember tett ugyanígy. A választási rendszer pofon egyszerű: Szerezz több szavazatot, mint a többiek. Ehhez nem kell más, mint megnyerni az embereket és akkor megnyered a választást.

A haladó szellemiségű, demokratikus ellenzék természetesen most sem tanul semmiből és pontosan abból a kottából énekeltek a kudarc estéjén, amelynek hallatán az emberek jó ideje elfordultak tőlük. Nincs bennük semmi belátás, semmi önkritika, a legrosszabb vesztesek legrosszabb szövegeit ismételgetik, Szél Berni rángatózó bal szemmel közli, hogy még keményebben fog dolgozni, aminek biztosan meglesz az eredménye, vagyis négy év múlva már annak is örülhet, ha egyáltalán lesz még LMP ebben a formájában. No és persze alig leplezve hülyézik le az embereket és majd ők világosságot teremtenek ezekben az elmaradott, feudális, kelet-európai agyakban, majd meglátjuk. Megtartották tehát a belpesti értelmiség kioktató, önmagukat önkényesen és minden érdemi alap nélkül szellemi  piedesztálra emelt tónust, aminek (egyebek mellett) ezt a megsemmisítő erejű verséget köszönhetik.

A haladó szellemiségű demokratikus ellenzék egy része azonban nem elégedett meg holmi harcos retorikával a tökéletes megsemmisítés, a liberális oldal Waterloojának estéjén és össznépi felhatalmazást tudva maguk mögött mind a százan nekiálltak tüntetni, vörös zászlót lobogtatva, villamospályát elfoglalva az egykori mámoros tüntizések helyszínén, az Oktogonon. Ők akkor is kormányváltást akarnak, ha az ország népe történetesen rekord részvétel mellett óriási bizalmat adva az eddigi kormánynak kétharmados felhatalmazást nyújt át annak. Ők jobban tudják. Mind a százan. Olyanok, mint annak idején a jakobinus elődök, akik a francia nép nevében felszámolták a királyságot – aztán pedig önmagukat. A nép pedig élte tovább a saját, valós világát, cseppet sem bánva, hogy ezek a fura figurák hirtelen eltűntek a történelem süllyesztőjében – vagy legalábbis jócskán hátrébb szorultak…

A Momentum nevű gittegylet vezetője Fekete-Győr András a bennfentesek, beavatottak magabiztosságával közölte, hogy ez a kormány nem fogja kitölteni a 4 éves ciklust. Mert ők nem hagyják. Mindezt 2,84%-os támogatottság mellett, ami ugye azt jelenti, hogy a parlamenti létezéshez, munkához sem kaptak elegendő felhatalmazást. Sőt, annak a felét sem érték el, fejüket éppen csak rá tudják hajtani a Kétfarkú Kutya hátára… Fekete-Győr tehát országos szinten nagyjából kétszázezer szellemi-lelki belpesti nevében (és jelen állás szerint hozzávetőleg négymillió szavazat ellenében…) valamiféle puccsot, netán erőszakos hatalomátvételt helyezett kilátásba. Gyuri bácsinak fel kell kötnie a gatyeszt, mert akkor most már nem plakáthelyeket meg médiát kell vásárolnia, hanem a földalatti hadviseléshez elengedhetetlen eszközöket. Esetleg az Iszlám Állam mintájára.

Vona Gábor is utalt arra, hogy ez a régi-új kormány nem fogja tudni kitölteni a hivatalát, bár részletekbe ő sem mert bocsátkozni. De azért Insallah, ugye, Gabi? Minden esetre ez a néhány tett és nyilatkozat remekül rávilágít ezeknek az alakoknak a fejlett demokráciaérzékére és haladó gondolkodására. Másutt gratulálni szokás a győztesnek, még akkor is, ha az mindent visz. Ez utóbbi esetben komoly önvizsgálat a megfelelő reflexió, nem pedig azon morfondírozni a villamossíneken, hogy miképpen döntsük meg mind a százan lehetőleg még ma este az éppen most elsöprő mértékű népi meghatalmazást kapó kormányt… Srácok, az megvan, hogy ti most a túlnyomó többség és nem Orbán ellen akartok harcolni? Teljesen egyértelmű, hogy az oktogonos fiatalok és Fekete-Győr (a velük némileg bizonytalan módon összekacsintó Vonával) figyelmen kívül hagyják a demokratikus alapelveket és a túlnyomó többség ellenében, az ellen folytatják ott, ahol abbahagyták és ami a vesztüket okozta. Mind retorikát, mind a tetteket illetően. Pillanatnyi megingás nélkül, a tényleges diktátorokra jellemző, irreális magabiztossággal.

Gyurcsány Ferenc legalább szórakoztató stand-up mókamester (kígyózó kígyók a Bocskainál) és noha ő is belengette, hogy nem enged a 48-ból (ami igazából jó, ha csak 5%...), azért annyira futotta tőle, hogy szintén a saját formáját hozva mutogasson ellenzéki társaira, akikkel illett volna összefognia. Én a jövő hét közepére jósoltam egymás hibáztatásának elkezdését, de tévedtem. Ezek már tegnap este nekiláttak szétszedni egymást és miközben választási csalásokról vizionáltak (mindenféle bizonyíték nélkül), miközben szakadár csoportok vörös zászlóval teret foglaltak, aztán hazamentek aludni, miközben a Brüsszel által is ismert és elismert választási rendszert ekézték, szépen oda-odaszólogattak egymásnak is. Erre kell berendezkedniük a következőkben és meg is adták hozzá az alaphangot. Külső felelősök keresése, egykori bálványok boszorkányégetése következik ezekben a körökben. Mi pedig a győztes kívülállók magabiztosságával szórakozhatjuk végig ezt a Szent Ilona sziget magányában és elzártságában lezajló vérengzést, a satnyák csúfrándos gladiátorharcát.

Az Együtt nevű klubcsapat és a tökéletesen láthatatlanná vált Liberálisok még nem vázolták fel a ciklust megtörni szándékozó haditerveiket, de minden bizonnyal ők is töretlen optimizmussal készülnek az önkormányzati és EU parlamenti választásokra, majd ott megmutatják, hogy a vasököl hová csap, amikor „köll”. Hát most köllett volna (legalábbis a nem létező szavazóitok szerint), de az istenadta nép (egy klasszikust felidézve) nem azt mondta, „azt mondta, hogy menjetek a pi…

Kéretik tudomásul venni. Demokratikus, haladó eszmeiséggel.

Címkék: választás
1
https://illiberalis.blogstar.hu/./pages/illiberalis/contents/blog/50943/pics/lead_800x600.jpg
választás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-04-11 08:50:33
Én "ellenkezők" -nek hívnám ezeket a pártokat, mert mindenre csak nemet voltak képesek mondani, a csakazértse dac nyilvánult meg minden tevékenységükben. Most is, ellenkeznek a választók többségének akaratával. Ez politikai hiányosság náluk.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?