Ladó, Ladó, itt téged csak tüske vár...

Illiberális

Tudják, ő volt az, aki Tusványoson megpróbálta megzavarni Orbán Viktor beszédét azzal, hogy aszott mellkasának, fonnyadt tüdöjének minden (elhanyagolható) erejével egyszer-kétszer belehörgött a sípjába. Eleve kudarcra ítélt próbálkozásnak bizonyult ez, hiszen az anti-Ladó túl messze állt a pulpitushoz, így érdemben még egy egészséges ember sem tudta volna szétfütyürészni a beszédet, hát még ő. De igazából nem ez volt az ő dolga. Inkább az, hogy kellemetlen perceket szerezzen a körülötte állóknak, vagyis egy színtiszta provokációval volt itt dolgunk. Mármost provokálni semmilyen körülmények között nem szép dolog. Mindjárt érthető lesz ez az alapvetés azoknak a 50-60-as éveikben járó, minden külső és belső méltóságukat elveszítő vénlányoknak, akik még mindig a Gyurcsány-bűvkör fogjaiként alkotják a DK-s szavazótábor keménymagját. Mert mi van akkor, ha én egyszer csak elhatározom magam, elmegyek egy jó kis Gyurcsány beszédre, ahol ez a pojáca olykor gyűlölettől elfúló-megbicsakló hangon adja elő tragikomikus önparódiáját, és hoppá, elkezdek ebben a szűk, baráti körben sípolni, mint Ladó Andrea 150 méter futás után? Vagy netán inkább egy megafonnal felszerelkezve igyekszem túlkiabálni a Kárpátok Nagy Puccsolóját, majd Bohócát? A roppant liberális, demokratikus és haladó szellemiségű tömeg (értsd, úgy 2-300 vénlány, néhány gender-elmebeteg, meg pár véletlen odavetődött járókelő és kétszer ennyi újságíró) nyilván nagyon barátságosan áll majd a kínos szituációhoz, megveregetik a vállam, sőt, talán még Feri is felhív a színpadra, hogy ott egy kulturált vita (felvilágosítás) után átadja nekem a DK-s párttagságimat. És akkor felébredek, hogy bilibe lóg a kezem.

Íme, amikor a liberális, demokrata, haladó szellemiségű ellenzéki tábor kulturált, euró-kompatibilis formában fejezi ki véleményét a nagy diktatúra közepette: 

Mert a provokátorok sorsa mindenütt ugyanaz, mondhatni globálisan egységes megítélés alá esnek.

Van az a mondás, ami érdekes módon ide is illik: Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Disznók pedig mindenütt vannak, még a legemelkedettebb társaságban is előfordul belőlük egy-két vagy több példány. Igen, még Tusványoson is.

Szóval az a helyzet, hogy ennek az anti-Ladónak nem volt min csodálkoznia amikor szánalmas kísérlete után a mellette álló egynéhány illető rossz néven vette gyengére sikerült, rögtönzött előadását, és úgy találták, hogy ez a lény nem való közéjük, illetve kimerítette a rossz helyen-rossz időben közismert és gyakran előforduló tényállását. Ami ezután történt, sokunk számára immár kevéssé vállalható, hiszen bármennyire is rusnya egy némber ez az anti-Ladó, az mégsem járja, hogy a földig húzzuk a hajának nevezett, össze-vissza töredezett, igénytelen zsírköteget, netán még jól meg is tapossuk őkelmét. Ez nem járja. Okosabb lett volna gyengéden leszerelni, aztán ahogy az a bizonyos biztonsági ember tette, hátra tekert karral kitessékelni a rendezvény helyszínéről. Sajnos azonban a korábban emlegetett disznók (amik a legjobb társaságban is ott sündörögnek és ez koránt sem a társaság hibája) engedelmeskedtek legalantasabb ösztöneiknek és nyomban lincshangulat alakult ki.

Ennél azért sokkal több méltósággal kellene viselni az efféle kihívásokat!

Mindezen túl azt is fontosnak tartanám, hogy a majdnem-lincselésben résztvevők ellen indítsanak eljárást garázdaság, illetve könnyű testi sértés ügyében. De most vissza Tusványos érdemi történéseihez!

Csodák csodája, a tömegben éppen jó helyen és jó időben voltak ott a liberális, demokratikus, haladó szellemiségű és persze független sajtó felkent papjai, akiknek így módjukban állt mintegy véletlenszerűen, spontán módon rögzíteni a kevéssé emelkedett eseményeket. Hogy miképp kerültek éppen oda, hogyan sikerült pont az anti-Ladó mellé keveredniük, csak ők és a megbízóik tudják. Mi pedig sejtjük, mert továbbra sem vagyunk annyira ostobák, hogy ne merészeljük legalább gyanítani, hogy itt valami disznóság történt. Lehet, hogy ezek előre tudták, hogy az anti-Ladó mit fog tenni, ezért kísérgették őt úgy, mint náluk nemesebb lelkek legnagyobb nemzeti ünnepünkön a Szent koronát? Csőre töltött kamerákkal és fényképezőgépekkel.

Gyerünk Ladó, fújd meg azt a sípot! Ez a te pillanatod, most közéletet fogsz formálni!

És Ladó megfújta a sípot, az agya beleremegett az erőlködésbe, úgy érezte, homloka felfújódik, tüdeje izzik-ég, füstöl, de ő fújta, majd vett egy epikus mély lélegzetet és kis szünet után ismét belefújt. Mintha azt várták volna, hogy mint Jerikó falai, az előadói pulpitus is összeomlik ettől a kérlelhetetlen hangtól, de nem ez történt. Az anti-Ladó mellett állók először bizonyára azt hitték, hogy tücsök ciripel. Körülnéztek, és meglátták ezt a feketébe bújt rémet, aki nagyjából úgy néz ki, hogy sikerrel pályázhatna a legközelebbi Blair Witch film főgonoszának szerepére, azzal az apró szépséghibával (sicc), hogy ott fityegett a szájának nevezett résben az a bizonyos síp, amit csodálatos módon még mindig nem sikerült lenyelnie. És ekkor tört ki a parasztlázadás, a disznók rövid háborúja. A mi anti-Ladónkat megtépték, cipőtalppal illették, majd elvezették. Kamerák, fényképezőgépek kereszttüzében.

Lett is ebből hatalmas sivalkodás a liberális, demokratikus, haladó szellemiségű és független sajtóban, és hamar arra az elszomorító végső következtetésre jutottak, hogy lám,

ismét lecsapott az orbáni önkény, az autokrata rendszer immár önjáró módon gázolja el a liberális, demokrata, haladó szellemiségű aktivistákat.

Mert hogy anti-Ladónk időközben aktivistává avanzsálódott ezzel az akciójával. Nem kell sok hozzá, hogy a Ligetvédők tiszteletbeli tagjukká válasszák… Talán az MSZP csinálhatna belőle miniszterelnök jelöltet, vagy az LMP is felkarolhatná szegény pára sorsát és árnyékkormányukban kinevezhetnék a Paksi ügyekért felelős biztosnak.

A botránnyal együtt hamarosan újabb és újabb fejlemények láttak napvilágot, a mi anti-Ladónk elkezdett haknizni a média alsóbb fertályaiban (amik demokratikusak, haladó szellemiségűek és függetlenek), és amolyan önégető performansz keretében vezette elő származását, eszmeiségét, politikai-ideológiai célkitűzéseit és fogalmazta meg provokatív akciója indokait.

A legutóbb a Hír TV-ben tette ezt meg, amiről köztudott, hogy mennyire demokratikus és haladó szellemiségű, no meg persze tökre független lett azzal a bizonyos bosszúra éhes Simivel a háttérben - például és elsősorban a valóságtól. Ott ez az anti-Ladó többféle válogatott rágalmat, közhelyszerűséget talált mondani, amitől a műsorvezető először elalélt, majd pajzsra emelte ezt a nőnek csak elhanyagolható módon kinéző élőlényt. (De ezért ne ítéljük el, hiszen ki tudja, hogy mi akar ő lenni legvégül, még az is előfordulhat, hogy nemtelen húsvéti nyuszinak érzi magát és imígy hamarosan élharcosa lehet a hazai LMBTQFKGPTLA-közösségnek.)

Azonban megnyilatkozásainak volt még ennél korábbi előzménye, jelesül amikor éppen hátra csavart karral vezették ki a tömegből, odaát, Tusványoson. Akkor a véletlenül oda vetődő független, haladó szellemiségű, demokrata és liberális riporter ki tudott préselni belőle néhány szót. Amolyan összefüggéstelen módon. Paks 2, Római part, Dagály, stb. Ugye a rohadtorbán. Szánalmas makogás, rosszul betanult, üres lózungok, a kommunikációra való tökéletes alkalmatlanság mintapéldája. Néha keresi a szavakat, de nem találja. Mint a diák, aki csak azt tudja hajtogatni: „Tanár úr, én készültem!”

„Ez az a pillanat, amikor a padló himbálódzni kezd, mint a süllyedő hajón, és az ember gyomra a torkába törekszik.” (Fekete István: Tüskevár)

Ugyanis tudjuk, hogy ez a gyengére sikerült provokátor elfelejtette a leckét, legalábbis annak nagy részét, csupán a kulcs kifejezések jutnak eszébe, azokat próbálja értelmes, egész mondatokká kovácsolni, vajmi kevés sikerrel. Mit mondana erre Kengyel tanár úr?

„- Sajnálom. Szerettem volna négyest adni. Tűnj el!” (Fekete István: Tüskevár)

Ezután jött a médiahakni, és Az imént már említett Hír TV-s csúcspont a napokban. A televízió portálján ezzel a címmel díszeleg egy interjú-összefoglaló: „Tusványoson én vagyok otthon, nem Orbán Viktor.

Nos, ez a kijelentés már önmagában felér egy harakirivel, hiszen miféle kirekesztés ez, miféle vad nacionalizmus? Arról nem beszélve (ellentmondás következik az előzőhöz képest), hogy Tusványos a történelmi Magyarország területén található, és csak a Trianoni csonkolás után került a gúnyhatárokon túlra. Ebből kifolyólag Tusványoson minden magyar otthon van, kivéve azokat, akik nem felelnek meg a magyarság, a nemzettudatosság kritériumainak. És azt is meg kell említeni, hogy anti-Ladónk egy ideje már nincs otthon Tusványoson, hiszen Budapestre költözött, nyilván azért, mert itt sokkal rosszabb az Orbán-rezsim fogságában vergődve-rettegve. És ez csupán egyetlen, mélyen ostoba kijelentés, amiben azonnal több ellentmondás felfedezhető… De az anti-Ladó zavartalanul folytatta.

Szerinte Orbán 2010 után politikát váltott, díszletnek használja az erdélyi magyarokat, és saját magát fényezi. Nos, a díszlet magyar állampolgárságot kapott, több tízmilliárdos kormányzati támogatásokat élvez folyamatosan, és ez a díszlet okkal számíthat más jellegű, folyamatos segítségre az anyaországtól. Ezek után díszletnek nevezni az erdélyi magyarságot és Tusványost, legalábbis blődség, de inkább rosszindulatú ferdítés, torzítás.

A fekete ruhás aktivista (volt már ilyenünk egyébként, aztán öngyilkos akart lenni, de már elmúlt) szerint a miniszterelnök „a biztonságérzetünkre apellál, megment minket, miközben nyugodtan lehet tovább lopni”. Vegyük ezt is szépen sorjában. Gondolom a biztonságérzet és a megmentés a migráns-horda feltartóztatására utal, kérdés az, hogy

vajon mióta számító apellálás az, ha egy kormány elvégzi a dolgát és egyebek mellett megvédi az országhatárokat egy veszélyes tömeggel szemben.

Igen, ilyen értelemben számtalan magyar állampolgár meg lett mentve, hiszen a nyugat-európai példákat ismerve tudhatjuk, hogy mi várt volna ránk, ha éppenséggel Gyurcsánynak vagy Botkának hívják a regnáló miniszterelnököt… És akkor itt az örökös érv, a ”lopás”. Minduntalan ezt hangoztatják, azonban a mai napig nem sikerült egyetlen, hivatalosan bizonyítható esetet előbányászni, még úgy sem, hogy az állítólag a kormány rövid pórázán tartott magyar bíróságot megkerülve Brüsszelig menetelnének ezek a nagy igazságkeresők, lebuktatók. Ellenben éppen Brüsszelből származtatható az a bizonyos jelentés, ami egyértelművé teszi, hogy a talpig becsületes, demokratikus, haladó szellemiségű ellenzék kormányon töltött dicstelen fénykorában igen csak szemérmetlen módon tett zsebre közpénzeket. Hogy is van ez, anti-Ladó? Amikor ez kiderült, hol tetszett lapítani éppen? Hol volt a fütyülője és a pillanatnyi hátszelét biztosító szabad és független sajtója?

Ezt követően ez a nőimitátor kijelentette, hogy csak neki volt bátorsága Tusványoson fütyörészni, a többiek, akik hasonlóképpen éreznek (a misztikus csendes többség ugyebár), nem mernek kimenni így akciózni, mert rettegnek az orbáni önkénytől és a maffiaállamtól. Idézzük szó szerint: „…nem mernek kimenni az emberek és fütyülni, nincs konstruktív vita…” Szóval csak az anti-Ladóban volt ennyi bátorság, a többiek pedig otthon megbújva a pokróc alatt rettegnek éjt nappallá téve. Hogy is mondja a költő?

„Egy, csak egy legény van talpon a vidéken, Meddig a szem ellát puszta földön, égen…” (Arany János: Toldi)

A sors fura iróniája, hogy ez a legény (egyelőre) elsődleges női nemi jegyekkel rendelkezik – igaz, csak második-harmadik ránézésre. De ezzel nincs semmi baj, főleg a LMBTQFJTLRÉA-közösség elmebeteg tagjai szerint ugyebár.

Az anti-Ladó ezek után kitér az autonómia kérdésére, hogy Orbán nem megfelelően áll ki ez mellett (világos, hogy ő maga remek példát mutatott Budapestre cuccolásával, ugye?), és habár nem mondja ki, de ezek szerint mindenki más jobban csinálná ezt, csak Orbán a béna és gonosz. Nem igazán szeretné figyelembe venni azt a tényt, hogy az Orbán-kormány bármelyik más kormánynál sokkal többet tett a külhoni magyarokért, de ezt elismerni nem szabad, mert akkor nem maradna alternatíva…

Hát még arról beszélni, hogy nem is olyan nagyon régen a jelenlegi ellenzék prominensnek csúfolt képviselői ágáltak a leginkább a kettős állampolgárság ellen.

Na anto-Ladó, akkor nem volt szabad se, igaz? És most őket támogatnád Orbán ellenében? nagy problémák vannak itt a logikával, ésszerűséggel, kérem szépen.

Aztán jön szegény Dávid Ibolya, akivel „Orbán szemétkedett”, és akiről – teszem hozzá most már én – hamarjában kiderült, hogy nyakig benne volt bizonyos piszkos ügyekben. Igaz, hogy végül felmentették a hölgyet minden vádpont alól, de meghurcolása egyértelműen Orbán parancsára történt, és ugye az MDF-et is Orbán tette tönkre. Ármányokkal, fondorlatokkal, miegymással. Hogy minderre hol vannak a tényszerű bizonyítékok, azt senki nem tudja. Ezek olyan, levegőbe lőtt üres, gyűlölködő frázisok, amikkel a tökéletesen impotenssé vált hazai ellenzék is egyre mélyebbre ássa magát napjainkban – a mi legnagyobb örömünkre. A mi anti-Ladónk éppen ezt a sémát követi a maga elképesztően bárgyú, ostoba, közéleti szereplésre képtelen, buta stílusában

És akkor jön a magánnyugdíjpénztárak államosítása (ellopása ugyebár…), amit ugyan senki nem sínylett meg, csak a rablólovagként fellépő piaci szereplők, hiszen mindenki megkapta a maga kompenzációját, de anti-Ladót ez nem érdekli, csak papagájkodni kell a régen kiüresedett, hamis közhelyeket. Végül pedig felrója Orbánnak, hogy merészel szóba állni Erdogánnal (Merkel esetében ez ugye nem probléma?), és hogy közeledünk az oroszokhoz. Mert hogy Oroszország megkerülhető piaci és politika tényező Magyarország számára, igaz-e, anti-Ladó? Láttál te már térképet? Láttad te azt, hogy milyen befektetések, államközi egyezmények születtek ebben a „borzasztó” kapcsolatrendszerben? Vajon mi történne akkor, ha nem közelednénk az oroszokhoz? Például télen nagyon fáznának sokan. De nem csak ezért közeledünk hozzájuk, anti-Ladó. Hanem azért is, mert

pillanatnyilag a V4-eken kívül Oroszország az, ami garantálni látszik az eredeti, hagyományos európai szellemiség, civilizáció és kultúra megőrzését, miközben a nyugat-európai államok az elmebeteg neoliberalizmus, a multikulti bűvöletében egyre mélyebbre süllyednek, és jól látható módon jutnak az antik Róma sorsára, amit szintúgy a barbárok pusztítottak el annak idején.

Ilyen értelemben Oroszország egy kötelező alternatíva, amennyiben nem szeretnénk népek és nemzetek bordélyházává válni, iszlamizálódni, majd kihalni. Az élhető jövőt az erős nemzetállamok garantálhatják, és mivel Oroszország ilyen, értelemszerű, hogy közeledünk feléjük. Ez egy új típusú szövetség alakulása, amit a történelmi helyzet követel meg tőlünk a saját jövőnk érdekében. Ha nem fogunk össze, ugyanúgy fogunk alámerülni a nemzetek pusztító olvasztótégelyében, ahogy tőlünk nyugatabbra éppen most történik. Hát ezért, kedves anti-Ladó. No és ráadásnak mutatok neked egy képet arról, amikor nem közeledtünk az oroszokhoz, biztosan tetszeni fog, íme:

Végezetül pedig tisztázzuk azt, hogy miért vagy te anti-Ladó, és hogy jön ide az a bizonyos Tüskevár, amit te életedben soha nem olvastál el, legfeljebb hülyén röhögtél, amikor megtudtad, hogy abban éppen az a főszereplő srác családneve, mint a tied. Ő nem fél fejlődni, szembenézni saját gyengeségeivel, erősödni akar, és mindent megtesz annak érdekében, hogy kiteljesítse saját, egészséges identitását, fejlessze készségeit, és erőpróbákon bizonyítson. Ladó egy gyenge kisfiúként távozott vakációzni, és egy megerősödött, sokkal határozottabb, magában sokkal biztosabb, rettenthetetlen Tutajosként tért vissza. Na, ezért vagy te anti-Ladó. Ti nem fejlődtök, csak pusztítotok, identitásotok beteges, a valódi értékeket aljas módon relativizáljátok és megsemmisítenétek, mindezen felül pedig sötétek vagytok, mint az éjszaka és semmiféle bizadalmunk, reményünk nem lehet felétek. Ti tökéletes tükörképei vagytok Ladónak – és azok is maradtok. Ladó győztesként került elő a Tüskevárból, ti pedig el fogtok veszni abban.

https://illiberalis.blogstar.hu/./pages/illiberalis/contents/blog/40735/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?