SOROS ÚJ HISZTIMOZGALMA

Illiberális

Ez talán akkor lehetne igaz, ha a szavazólapokon tényleg csak a jelenlegi kormányzópárt mellé tehetnénk le a voksunkat, azonban az a nagy helyzet, hogy ez messze nem igaz. Minden párt választható és a kedves választópolgár semmilyen módon nincs akadályozva abban, hogy kedve szerint ikszeljen. A jelenlegi választási rendszer tehát megfelel a demokratikus igényeknek, megadja a választás szabadságát, a választhatóság lehetőségét. Gulyás Márton gittegylete alapvetően hazudik, és nagyvonalúan eltekint például attól a nem figyelmen kívül hagyható ténytől, hogy a magyar választási rendszer összhangban van az EU-s irányelvekkel, azt Brüsszel elismeri, és nem talál benne kifogást. (Eddig, és most még… Azonban ki tudja, mit hoz a holnap…)

A Közös Ország mozgalom nevében is nagyban emlékeztet a Gyurcsány-DK (de inkább Gyurcsány, hiszen a DK 90%-ban ő maga…) féle „Sokak Magyarországa” szlogenjére, ami kemény áthallással és rárímeléssel rendelkezik az évek óta zajló bevándorlás-krízis közepette. A „ Sokak Magyarországa” ugyanis nem a „Magyarok Magyarországa, és nem véletlenül. Mert hogy ez az ország (szerintük) nem feltétlenül a mienké, magyaroké. Vannak itt sokan mások. Példának okáért itt van a legnagyobb kisebbség, hát persze, hogy az övék is ez az ország. Mi az, hogy! Nagyon is! Még akkor is, ha ezért ez a kisebbség az égvilágon nem tesz semmi érdemit, sőt, életmódjával inkább tovább nehezíti az egyébként sem egyszerű helyzetet.

Aztán a „sokak” közé beletartoznak most már mindazok, akik a világunk háborús vagy szinte reménytelenségig elszegényedett régióiból menekülnek Európába. Gulyásék és Gyurcsányék nagyon, de nagyon szeretnék, ha ezek az elesettek (nem azok egyébként…) Magyarországot jelölnék meg célországnak, imádnák, ha néhány százezer migráns itt akarna letelepedni. Azért, mert ez által is hígulna a népesség, forrna a (bukott) multikulti moslékja, alakulna az életképtelen „nyitott társadalom” ideológiájának gyakorlatba áthelyezett, rémálomszerű víziója.

A „Sokak Magyarországa” és a „Közös Ország” nagyszerűen rímelnek egymásra. Talán nem véletlenül. Lehet, azért, mert mindkettő esetében egyetlen szellemi műhely jelenti az origót, egy olyan csoport, aminek elsőrendű fontosságú a „nyitott társadalmi” modell mielőbbi, akár erőszakos úton történő megvalósítása. Ráadásul a „Közös Ország” kifejezés nagyvonalúan elhagyja a „Magyar” előtagot, ami egyértelművé tesz bizonyos, mögöttes törekvéseket…

Ez a modell egyébként George Soros nevéhez köthető, ő az, aki saját bevallása szerint is azon ügyködik, hogy Európában meghonosítsa és megvalósítsa ezt az elképzelést. Még akkor is, ha ehhez egyes nemzetállamok nem igazán járulnának hozzá. Még akkor is, ha a gyakorlat már a legelején megmutatja, hogy a „nyitott társadalmi” modell nem egyeztethető össze a normális élettel, egyáltalán nem életszerű, nem progresszív, nem tartalmaz semmiféle pozitív jövőképet. Láthatjuk, hová vezet a nyitott társadalom, láthatjuk, hogy a népcsoportok önszántukból különülnek el egymástól, gettósodnak, vallási alapon elválnak, mint az olaj és a víz, ráadásul szélsőséges agressziót gerjesztenek és terrorhullámot eredményeznek. Egy merőben idegen kulturális közegben képtelen feloldódni a középkori mentalitással rendelkező muszlimok tömege. Ez pedig egyre mélyebb, gyilkos konfliktushoz vezet.

Gulyásék ennek ellenére Közös Országról beszélnek, ami megint csak olyan áthallással rendelkezik, mint Gyurcsány Sokak Magyarországa. Ilyet egyébként Japánban vagy Kínában nem igazán lehetne mondani. De próbálja meg bárki leírni mondjuk Szudánban, hogy Szudán az európaiaké is. Vagy Szaúd-Arábiában, hogy Szaúd-Arábia a magyaroké is. Nem fognak neki örülni.

Persze a Közös Ország nevű mozgalom akár ki is magyarázhatja ezt az egészet azzal, hogy ők a belső, politikai, közéleti sokszínűségre gondoltak, ezzel azonban az a probléma, hogy mindez már régóta adott. Kismillió párt, mozgalom, civil vagy éppen álcivil (amelyik politikai elvek alapján, politikai célok elérése érdekében ekézi a kormányt és hergeli az embereket, miközben egy valódi civil társaságnak pont nem ez a dolga) szervezet létezik, a sajtó-szólás- és választási szabadság tombol, úgyhogy ez a fajta sokszínűség igazán nem hiánycikk hazánkban.

Lehet, a Közös Ország elnevezés mögött az bújik meg, hogy végre mindenki kiveheti a részét a kormányzásból, Gulyásék elhozzák a valódi népképviseletet, lesz itt közvetlen demokrácia, aminek az a lényege, hogy ők, közösen jól kirekesztenek mindenki mást, aki nem tetszik nekik. Például azokat, akik más véleményen vannak. Például a komplett jobboldalt és az alig létező függetleneket. (Emlékezzünk az új típusú liberális beállítottságra, amit egye gyakrabban hangoztatnak: Igaz, hogy toleránsak vagyunk, de nem mindenkivel. Vannak olyanok, akikkel nem lehetünk toleránsak! – És ez a kör egyre bővül, míg végül simán eljutnának az orwelli felismerésig: De mi egyenlőbbek vagyunk!)  

Akárhogy is van, a Közös Ország már elnevezésében sem éppen szerencsés, Gulyás, a szélsőséges álliberális elítélt személye még kevésbé az a mozgalom élén, indíttatásuk (igazságtalan a választási rendszer) pedig legalábbis nevetséges.

Ebben az országban egyetlen dolgon múlik egy párt választási sikere: Mennyire képes megragadni, felismerni a jelen problémáit, milyen válaszokat tud ezekre adni, rendelkezik-e távlati, pozitív víziókkal, és nem utolsó sorban: Mindezzel képes-e a megfelelő módon megszólítani és maga köré  terelni a vele együtt gondolkodó választókat. (Megjegyeznénk, hogy ebben a csúnya, igazságtalan választási rendszerben idén több időközi választáson is sikert tudtak aratni egyes ellenzéki erők. Akkor hogy is van ez?)

Gulyásék nonszensz kifogásai (a választási körzeteket úgy osztották fel, hogy mindenütt a Fidesz-szavazók legyenek többségben, a kampányfinanszírozás a kormánypártnak kedvez) röhejesek. Egyrészt tessék tudni megszólítani a választókörzetek lakosságát, haladó szellemiségű gondolatokkal, szimpatikus politizálással eltéríteni az echte fideszes szavazókörök (abszurdum…) többségét és a saját oldalukra állítani. A kampány pedig mindenkinek a magánügye, ahogyan ez így van az egész világon. Ha egy pártnak nincs megfelelő támogatói bázisa (akár oligarchája ugyebár…) akkor kénytelen lesz kis pénzből kis kampányt csinálni. És ez vélhetően meg fog felelni a társadalomban elfoglalt helyének, a választói akarat arányának. (Ugye ők szokták mondani, hogy az egyházat csak a hívek támogassák, az állam vonuljon ki ebből a szerepből. Tipikus példája a vizet prédikál, bort iszik modus operandusnak.) A népszerűbb pártok pedig több támogatóval több pénzből moshatják az emberek agyát, tiszta sor.

Tessék szívesek népszerűbbé válni, és akkor nem kell a legitim választási rendszer miatt aggódni. Ja, hogy ez nem megy? Pech… Ilyen áthallásos elnevezésekkel (Közös Ország, Sokak Magyarországa), Gulyásokkal, Gyurcsányokkal, Botkákkal biztosan nem fog sikerülni. Szerencsére.

https://illiberalis.blogstar.hu/./pages/illiberalis/contents/blog/39095/pics/lead_800x600.jpg
Gulyás Márton,Közös Ország,liberálisok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?