HUZA-VONA

Illiberális

Ez utóbbi a valószínűbb, hiszen tudjuk, hogy Vona és társai alapesetben, illetve szóban a bevándorlás minden formáját ellenzik és elítélik, kivéve, ha volt tagjuk vesz fel Izraeli állampolgárságot. (Lásd a párt trójai falójának számító Szegedi Csanád szívmelengető sztoriját.) A Jobbik az egész országot érintő, nemzetbiztonsági kérdésben húzta meg most a kormány bajuszát, és úgy gondolják, hogy ez milyen jó móka, lám csak, alkupozícióba kerültek, és képesek eldönteni egy olyan ügyet, ami alapvetően határozhatja meg jövőnket. Azt mindenképpen, hogyan fognak ezután Brüsszelben hozzánk viszonyulni, hiszen ott azt látják, hogy maga a nemzet lett megosztott ebben a kérdésben, és ahol megosztottság van, ott lehetőség adódik további ékeket verni a társadalom törésvonalai mentén. Másodsorban joggal hivatkozhatnak arra, hogy ez az egész nem alkotmányossági kérdés (hiszen az országot a kényszer betelepítés ellen védő passzus nem került bele az alaptörvénybe), így aztán igenis Brüsszeli hatáskör áll fent, vagyis a tagországoknak, így nekünk kötelességünk az európai közösség irányadó törvényeit betartani és alkalmazni. Mindezeken felül a hazai (szándékosan nem magyart írtam) ellenzék (DK. MSZP, PM, Liberálisok, LMP) megerősítve érzi magát abban, hogy érdemes felvenni a harcot a kormánnyal szemben ezt a kérdéskört tekintve is, így újult erővel onthatják a hazaáruló szennypropagandát, állandó védekezésre és hárításra kényszerítve a kormányt.

Nos, ezt érte el a Jobbik és Vona Gábor. Miért tették? Állításuk szerint azért, mert ők mindenféle bevándorlási módozatot elutasítanak, így csak akkor szavazták volna meg a kiegészítést, ha annak szellemiségét követve megszüntetik az általuk sokat emlegetett és szidott letelepítési kötvényeket. Amennyiben ez nem történik meg, ők bizony hozzá sem érnek az igen gombhoz. Állták a szavukat, így tulajdonképpen egy platformra kerültek a Demokrata Koalícióval és a többi csirkefogó, marginális közéleti viccpárttal. És nem azért, mert állták a szavukat. Vajon milyen érzés lehet ez a Jobbik tagságának? Most elégedetten hátra dőltek, és miközben szorgosan gyomlálják ki a döntésüket kritizáló hozzászólások százait a Facebook oldalaikon (amik közül nem egyet nem kettőt a saját követőik írnak), azt gondolják, hogy milyen nagyszerű dolgot cselekedtek? Dehogy. Tudják magukról, hogy utolsó, köpönyegforgató gazemberek. Mindig is azok voltak.

Mindenképpen szükséges tisztázni azt, hogy a Jobbik jó ideje, szinte módszeresen veri szét saját magát. Vona Gábor meglehetősen szerencsétlen kijelentése („az iszlám az emberiség utolsó reménye”), a különböző, homályos kapcsolatrendszerek (Oroszország, Irán) fenntartásának gyanúja, a radikálisból nyávogva néppárttá silányult, teljesen hiteltelen, cicasimogatós profil, a vezetők megdöbbentő erkölcstelensége (miközben istenről, hazáról, családról prédikálnak, és ez mellett csalitosban billclintonoznak, szerelmesleveleket írogatnak a feleség háta mögött és nem neki), mind-mind egy olyan pályára küldte ezt a megélhetési pártot, aminek egyenes következménye lesz az, hogy a tagság számottevő része lemorzsolódik, a támogatók, potenciális szavazók ezrei, ha nem tízezrei fordulnak el tőlük. Ehhez jön még hozzá a radikális szárny megsemmisítése, és egy olyan népszerű figura leváltása, mint Novák Előd. Kétségtelen, hogy Nováknak vannak viselt és nehezen viselhető dolgai, de eszmeisége még mindig közelebb áll a nép-nemzeti Jobbikhoz, mint Vonának, vagy a magát mostanában mindenféle közéleti műsorban egy idióta celeb módjára népszerűsítő feleségének – akit egyébként hamarosan szintúgy gerincre vágnak, ahogy vele is tették. (Erre utaló jeleket már most is felfedezhetünk a pártvezető retorikájában.)

Az arculatváltás következményének tudhatjuk be Budaházy György cserbenhagyását is. A Jobbik ebben az ügyben meglehetősen erőtlen módon, mondhatni kényszeredetten kommunikált, igazából meghozták a szerintük szükséges gyalogáldozatot, a mór megtette kötelességét, a mór mehet – adott esetben a börtönbe. Nem szerveztek tömegtüntetést, nem harsogták tele a médiát, elmondtak néhány mondatot az ügyről, a magát folyamatosan túljátszó és a szavakat idegesítő módon túlartikuláló, egyfolytában ijesztően merev tekintetű Morvai Krisztina egyszer-kétszer kifakadt, de őt már az égvilágon senki nem tudja komolyan venni a mérsékelten szedált pszichopata stílusa okán – még akkor sem, ha néha azért betalál és bizonyos témákban igaza van. Budaházy magára maradt – a négy fal között bezárva. Megérte, Gyuri? Vona Gábor pedig ezalatt rendszeresen az ideológiaidegen ATV-ben haknizik és szerencsétlenkedik, ami megint több, mint furcsa.

Hogy miért változott meg a párt, és miért érezték szükségét a cukisodásnak? Minden bizonnyal rájöttek arra, hogy a radikális vonulatban nincs elég pénz, nincs megfelelő támogatói-mecénás réteg, potenciális szavazó, így ezzel a világnézettel esélytelen, hogy valaha is kormányra kerüljenek. Így megváltoztatták a világnézetüket (valahogy úgy, olyan gerinces módon ahogyan a rendszerváltás környékén az elvtársakból urak, KISZ-titkárokból kapitalista vállalkozók lettek), és most azt gondolják, hogy ezzel a liberálisabb szemléletmóddal és kommunikációval mind a Fidesz, mind az álliberális és álbaloldali pártok szavazórétegét erodálhatják a saját javukra. Azonban nem úgy tűnik, hogy ezzel az önmegtagadó politizálással jó lóra tettek. A mostani húzásuk elsősorban a saját bázisukat és a pártvezetésbe vetett bizalmat rengette meg, mást sem lehet olvasni, csak csalódott jobbikosok dühös hozzászólásait, és helyenként egy-egy bátortalan és persze logikátlan védekezést. A Jobbik az önmaga által épített zsákutca végén találta magát, és nincs elég hely ahhoz, hogy egy újabb fordulattal kivezesse magát onnan. A szavazat- és hataloméhség éppen annyira jellemzője ennek a pártnak, mint bármelyiknek, ezzel pedig kizárólag azt bizonyították, hogy ők sem különbek a Deákné vásznánál. Kicsinyes politikai zsarolókká lettek, akik hülyének nézik az embereket, és ezzel leginkább a néhai, örvendetes módon elsorvadt SZDSZ-re emlékeztetnek a leginkább. Ahogyan az SZDSZ (és azok még regnáló, vegetáló utódia a DK vagy a PM) egy álliberális párt volt, a Jobbik jelenleg egy álnemzeti, áljobboldali formáció, ami képtelen elrugaszkodni a kisszerű napi politizálástól, és önérdek-érvényesítéstől. (Értsd: Hogyan kaszálhatnánk még többet.)

Vélhetően nagyon jól felfogták, hogy mit cselekednek. Tudják, hogy Brüsszel innentől kezdve teljes potenciáljával a kormányra és az országra fog támadni, és azt is tudják, hogy ezzel a fejleménnyel közelebb hozták a kötelező kvóta rémképének megvalósulását. Hazárdjátékot játszanak és tétnek az általuk állítólag oly hőn szeretett országukat és nemzetüket tették fel. Azért, hogy megmutathassák: Ha akarnak, be tudnak tartani a kormánynak. Igen, ez a kisegér erőfitogtatása, ráadásul egy olyan egéré, amelyik tagadja, hogy egykoron patkány volt. Egy cukisodott patkányról van szó, ami ugyanúgy a politika csatornarendszerében motoszkálva kapargatná a saját kis zsenge hasznát, ahogy a vele egy platformon levő álliberálisok és álbaloldaliak teszik.

A jobbikos szavazók szép lassan felkelnek romantikus nép-nemzeti álmukból és rájönnek arra, hogy a Fidesz immár sokkal inkább közelebb áll eszmeiségükhöz, mint a cuki-liberalizált Jobbik. Rájönnek arra, hogy miközben ezek Istenről, hazáról, családról prédikálnak, az isteni parancsolatokat megtagadva zsarolnak, álszenteskednek, kufárkodnak, a hazát önös érdekeik szerinti játszmák tétjévé teszik meg, a család háta mögött pedig a Fűvel-Fával-Bokorral nevű társasjátékot játszanak. Erre mondják, hogy meztelen a király.

Vona Gábor 2016 áprilisában még azt mondta, hogy „hazaáruló az, aki nem szavazza meg az alkotmánymódosítást.” Nos, Vona úr, tessék szépen tükörbe nézni, és jól artikuláltan kimondani ezt a szót: Hazaáruló. Ugyanis nem csak az hazaáruló, aki júdáspénzért cserébe szolgáltatja ki hazáját idegen érdekeknek (kontinensfoglalók és Brüsszel), hanem az is, aki önös politikai célok érdekében teszi meg ugyanezt.

A Jobbik persze most azt kommunikálja, hogy amennyiben a kormány megszünteti a letelepedési kötvényt, úgy ezt követő 24 órán belül hajlandók megszavazni az alkotmánymódosítást. Nagyon szép dolog ez, csak ugye ez ismét erőfitogtatásról szól, és szerényen megjegyeznénk, hogy az általuk kifogásolt letelepedési kötvény egyébként is megszüntetési procedúra alatt áll egy jó ideje. De ezt ők nagyon jól tudják. Nem ez volt az ok arra, amit ma tettek. Az ok az volt, hogy betartsanak a kormánynak, hátha ettől majd nőni fog a népszerűségük az elvileg szocialista, elvileg liberális körökben. Nos, ha a Jobbik errefelé nyit, talán érdemes lenne a jelenlegi tagságnak és szavazóbázisnak átgondolni, vajon ők is szeretnének-e egy akolba tartozni azokkal, akiket mint DK és MSZP szavazókat tarthatunk nyilván…

És akkor jöjjön egy Letelepedési Kötvény Kiskáté azoknak, akik csak a levegőbe durrogtatják az ostobaságaikat úgy, hogy közben fogalmuk nincs semmilyen tényszerűségről:

  1. A letelepedési kötvény, mint „termék” néhány hete már kivezetés alatt áll, vagyis a Jobbik tudott erről, mégis arra hivatkozva nem szavazott igennel. Egyértelműen hamis indok!
  2. A letelepedési kötvény ára hozzávetőleg 300000 euró. Ebből következik, hogy az egyszeri terrorista nem ezt az összeget fogja kifizetni ha Európába akar jönni akciózni, hanem számtalan más módját megtalálja a beszivárgásnak, és még támogatják is étellel-itallal-szállással az önfelszámolást propagáló migránsimogatók.
  3. A letelepedési kötvény 5 évre szól, lejáratakor kamattal vásárolja vissza az állam. Nem elfelejteni, hogy a letelepedési kötvényt elsősorban üzletemberek vásárolják céges, vállalati háttérrel, befektetői szándékkal. Vagyis vállalkozásokat hoznak az országba, munkahelyeket teremtenek, adóznak, gazdaságot élénkítenek. A kifizetendő kamatok összegét meghaladja a hozzáadott érték.
  4. Letelepedési kötvényeket eddig bőven 90% feletti arányban kínai és orosz vállalkozók vásároltak.
  5. Aki letelepedési kötvényt vásárol, annak át kell esnie egy szigorú nemzetbiztonsági vizsgálaton.

Na, ennyit erről dióhéjban, és arról, ahogyan a Jobbik szándékosan megvezeti a támogatóit-szavazóit ez ügyben, azért, hogy a saját kis politikai pogácsáját sütögesse. De lehet, hogy ez most visszaüt nekik, és ennek a húzásuknak köszöhetően tovább fog csökkenni a táboruk. Meg is érdemlik természetesen.

Végül pedig lássuk, hogy miféle népek vásárolgattak az utóbbi bő 3 évben letelepedési kötvényt: 

https://illiberalis.blogstar.hu/./pages/illiberalis/contents/blog/31567/pics/lead_800x600.jpg
alkotmánymódosítás,Jobbik,Vona Gábor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?