FÜTYÜL A BOLHA

Illiberális

Juhász Péter, a saját jelentéktelenségében fuldokoló, büntetett előéletű megélhetési politikus, aki meglett, felnőtt férfi létére nem átallott a nagy nyilvánosság előtt szó szerint koldulni például a tőle is sokkal szegényebbektől, nos, ez a szellemi és erkölcsi nulla most már hivatalosan is egy bukott provokátornak számít.

Azért bukott, mert a várakozásaival ellentétben közel sem sikerült olyan tömeget mozgósítania, ami bármilyen módon legitimmé tehette volna féktelen hatalomvágyát, és súlyosan torz elképzeléseit a demokráciáról. Az ő demokráciájában ugyanis kizárólag azok lehetnek kormányon, akik számára tetszetősek és hasonló elveket vallanak. A többiek mehetnek örök ellenzékbe. Juhász és társai sajátos demokráciaképe éppen olyan, amilyen Rákosié és Kádáré volt. Ne legyen kétségünk afelől, hogy a magát baloldalinak és liberálisnak hazudók megrendelésre uszítanak, és ezen felül abban reménykednek, hogy egyszer mégis sikerül megdönteniük a fennálló hatalmi berendezkedést. De csak azért, hogy aztán ők kerüljenek a piramis csúcsára - egy illegitim puccsal, külföldi pénzemberek és üzleti körök segítségével, a valós népakarat megkerülésével. Az ő követendő példájuk Majdan, ahol külföldi erőkkel szövetkeztek a fasiszták, akik most Ukrajnát füstölgő szemétdombbá változtatják. Szellemi példaképük például az Hillary Clinton, akit már régen el kellett volna ítélni háborús és emberiesség elleni bűncselekmények elkövetése okán, és aki kizárólag a kizsákmányoló nagytőkét képviseli. Juhász Péter, Gyurcsány Ferenc, Bokros Lajos, Molnár Gyula (és még sorolhatnám a magyar közélet egy merő szégyeneit) a magyar érdekek ellen próbál meg érvényesülni, és abszurd módon ennek támogatására szólítják fel a magyarokat. Eközben pedig szüntelen demokráciáért sikongatnak, mintha legalábbis egy Monty Python film kinevetni való főszereplői lennének.

Persze van nekik valamiféle szekértáboruk. Most is jól megnyilvánultak. A képeket és videofelvételeket elnézve valahogy mindig ugyanaz a benyomása támad az embernek. Ezek a jóarcú, szimpatikus, jóindulatú figurák már megjelenésükben is hányingert keltenek, az ember berzenkedik attól a lehetőségtől, hogy bármilyen kapcsolatba kerüljön ezekkel a jól látható módon agyonfrusztrált, egész életüket gyűlölködéssel, a saját, személyes kudarcaik, fogyatékosságaik miatt is mások hibáztatásával eltöltő szerencsétlenekkel, akik közül sejthetően többen komoly szellemi és mentális kihívásokkal küzdenek. Ahogy megjelenésükben visszataszítók, úgy gondolatiságuk inkább mosolyra fakasztó, ha éppenséggel már ahhoz sincs kedvünk, hogy ökölbe szorítsuk a kezünket. Mert ugye beteg embereket nem bántunk. Egy korábbi írásomban értekeztem ezeknek a véglényeknek a szellemi deficitjéről és arról, vajon miért lettek olyanok, amilyenek.

És most úgy döntöttek, hogy forradalmat csinálnak. Síppal, dobbal, nádi hegedűvel. Juhász és társai felszólították a magyarokat arra, hogy az október 23-i, ünnepi megemlékezések során (legfőképpen a Kossuth téren) mindenki sípoljon, és így tegyék lehetetlenné, hogy Orbán Viktor beszédet mondhasson. Nos, ismét elbuktak. Ahogyan szoktak és ahogy az olyan országokban szokás, ahol nincs meg a társadalmi támogatottsága egy marginális kisebbségnek. A füttyszó néhol ugyan hallható volt, de elveszett a tömeg éljenzése és tapsa közepette. Ahol igazán kiteljesedhettek, az a Blaha Lujza tér, itt a beszámolók szerint közel háromezren verték a tamtamot, illetve fújták a sípjukat a semmibe. Háromezren… Eszembe jut kedvencetek, a borzalmas Spiró sorai: „Ó, ha gyilkolni szabadna újra, csámcsogva, hersegve szívnák a vért - miért is? ki tudja.” Bár nem rólatok írta ezt az a szerencsétlen, kétségtelen, hogy a többségi társadalmat billogozta önmaga végtelenül torz gondolkodásmódjától megvezetve, de ez mégis rátok illik a leginkább… Hiába no, ő is közületek való ugyebár.

A népszavazáskor használt eszement logika alapján most nagyot buktatok, kedves elvtársak. Mert ugye akkor azzal érveltetek, hogy akik otthon maradtak, azok nemmel szavaztak. Ez volt a ti elmebeteg, kicsavart érvetek. Nos, ez alapján azonnal és vita nélkül fogadjátok el, hogy azon a háromezer agybetegen kívül, akik ott voltak a Blaha Lujza és a Kossuth téren, mindenki más (értsd: az egész ország, mínusz háromezer) a ti ellenetekben maradt otthon, vagy csatlakozott más politikai előjelű rendezvényekhez, megemlékezésekhez. Ebből fakadóan ti egy törpénél is törpébb minoritás vagytok, alig néhány ezren a többmilliós népességhez viszonyítva. És ti még mindig azt hiszitek, hogy van mögöttetek számottevő, hovatovább kormányváltó erővel rendelkező társadalmi támogatás? Ennyi embert, vagy inkább jóval többet egy nem túl népszerű NB1-es meccsre is össze lehet csődíteni. Ennél az általatok szélsőségesnek nevezett pártok is jóval nagyobb bázissal rendelkeznek.

Hisztériás vinnyogásotok, ami a Népszabadság üzleti alapon történő (5 milliárd forintos bukta az utóbbi évek során azért nem semmi!) megszüntetésével kezdődött. Ott kezdtétek el csiholni a tüzet október 23-ra, amiből végül még csak szikra sem lett. Persze a Pesti Hírlap megszüntetésekor kussoltatok. Az nem számított. A Pesti Hírlap nem a szabad sajtó része volt? Ebben a fantasztikus kapitalizmusban már csak így megy ez: Amennyiben egy cég akár középtávon veszteséges, úgy azt hamarosan meg fogja szüntetni a tulajdonosa. Így volt ez a népszabival, és tudjátok, így kellett volna lennie 2007-2008-ban a gigászi veszteségeket felhalmozó bankokkal, amiket aztán az állampolgárok pénzéből az állam tőkésített fel világszerte. Az általatok halálra dicsőített szabadpiac (ami csak elnevezésében szabad, valahogy úgy, ahogyan ti baloldaliak meg liberálisok vagytok)) alapvető tanaival teljesen szembe menve. Mutassatok nekem egy olyan kormányt, amelyik milliárdokkal tömött ki egy ellenzéki lapot, bármilyen ellenzéki média résztvevőt, hogy az aztán ismét veszteséget produkálhasson. Mutassatok egy ilyen példát. Nem fogtok tudni.

A síp egy nagyszerű szimbóluma annak, amik vagytok. Extra hangerőt ad egy olyan kisebbségnek, aminek a saját hangja meg sem hallatszik a túlnyomó többség mélységes csendjében sem. Ezért a síp. Ezért az éles, kellemetlen, vinnyogó hang, ami lényetek manifesztációja. Amit önmagatokon kívül senki nem képes elviselni, annyira távol áll minden emberitől, minden normálistól és természetestől. Sípokkal akartok túlfütyülni egy egész társadalmat, de persze ez sem sikerülhetett. Most sem jött össze. Mikor fogtok rájönni arra, hogy egy olyan közösségben akartok szembe menni a túlnyomó és jelentős többség akaratával, amelyik teljesen más ideológiai és erkölcsi alapokon nyugszik, és elutasítja azt a beteges narratívát, amivel ti éltek?

Azt állítjátok, hogy Magyarországon nincs demokrácia és Orbán Viktor diktátor. Ez a valóságtagadásnak egy olyan szintje, ami meggyőződésem szerint állandó orvosi felügyeletet igényelne. Magyarországon demokrácia van. Mindenki élvezheti és igénybe veheti az Unióval harmonizáló jogrendszert, szólás- és véleményszabadság van, oda utazol ahová kedved tartja, ott telepedsz le, ahol akarsz, szabad a munkavállalás vagy a munka nem vállalás, alapíthatsz pártot, egyházat, gittegyletet, hangoztathatod véleményed, tüntethetsz orrba-szájba, amit csak akarsz. Például bárhol kijelentheted, hogy nincs demokrácia, és ennek nem lesz semmiféle következménye. Rágalmazhatod Orbán Viktort, hogy diktátor, és ezért senki nem zár börtönbe. Pedig egy pofán verést simán megérdemelnél alaptalan uszítás miatt. Vannak választások, az országnak egy nemzetközileg elismert, legitim kormánya, a választási rendszer alkalmas, hogy kellő többség esetében ez a kormány leváltható legyen. Punktum.

Szerintetek azért nincs demokrácia, mert nem ti vagytok a hatalmon, mert nagy a korrupció (ahogy a ti időtökben is az volt), mert sok a mutyi (ahogy a ti időtökben is az volt), és azért nincs demokrácia, mert a kormányhoz kapcsolódó cégek, vállalkozások érvényesülhetnek. Egyébként ez a világon mindenütt így működik, még az általatok nagy becsben tartott USA-ban is, ahol ezt polkorrekt módon lobbizásnak nevezik. Ott nem baj, hogy ez van, igaz? Itt sem lenne baj, ha ti lennétek a kormányrúdnál, igaz? Ez zavar titeket - de valami egészen undorító módon -, hogy nem tudjátok kielégíteni féktelen és beteges hataloméhségeteket, és mivel immár második ciklus óta nem fértek oda a húsos bödönhöz, kezdtek vészesen legatyásodni és rettegtek, hogy a végén olyan szégyenletes kolduláshoz kell leereszkednetek, mint Juhász Péter. De ne féljetek, az olyan külföldi káosz-mecénások, mint Soros György, szinten fog tartani titeket. Kicsit szerényebbre kell venni a figurát, de mégsem kell Juhász-módra koldulnotok. Elég eladnotok a lelketeket és hazátokat.

Fütyörésszetek csak mind a háromezren. A nagy többség hangja bőven elnyomja ezt a hisztérikus, esztelen tombolást, ami remélhetően csak tovább fokozza már most is nevetséges mértékű frusztrációtokat és vak, ostoba gyűlölködéseteket. Ezáltal még több elemi hibát fogtok elkövetni, még szélsőségesebbé lesztek. Így váltok egyre impotensebbé, egyre esélytelenebbé már arra is, hogy a következő alkalommal bejussatok a Parlamentbe. Aztán a legközelebb már elég lesz nektek kibérelni egy műanyag, mobil árnyékszéket az aktuális fütyölésetekhez, oda éppen be fogtok férni mindannyian és akkor végre a jól megérdemelt helyetekre kerültök.  

https://illiberalis.blogstar.hu/./pages/illiberalis/contents/blog/31208/pics/lead_800x600.jpg
1956,Juhász Péter,Kifütyülés,Síp
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?