AZ ELLENZÉK KONTEOGYÁROSAI

Illiberális

Van valami gyomorforgatóan bájos abban, ahogy a hazai álliberális és álbaloldali megmondóemberek a minapi robbantás apropóján szépen összegyűltek egy akolba és egy emberként bégetve próbálnak meg a legvadabb konteó-gyárosokat túlszárnyalva politikai tőkét kovácsolni az esetből. (Mindhiába. Tudom, nagyon frusztráló lehet, de tényleg bármivel próbálkoznak, nem képesek kimutatható eredményeket elérni. Rossz lehet nekik.)

Ugyebár eddig éppen ők voltak azok, akik minden egyes, nagyobb horderejű esemény, történés (kiváltképp ide sorolandó 9/11) kapcsán felmerülő alternatív (tehát nem a lefizetett, kilóra megvett fővonalas médiájuk által propagált) felvetés kapcsán bedobták az összeesküvés-elmélet kártyát és habzó szájjal röhögve (vagyis azt imitálva) konteóztak, szinte már szakmányban. Igaz, ami igaz, az összeesküvés-elméletek inkább azoknak és azokhoz szólnak, akik képesek meglátni a minket körülvevő médiavalóságon túli világot, és igyekeznek megragadni az igazság momentumait. Lehet, hogy néha elvetik a sulykot, lehet, hogy sokszor tévednek, de legalább tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy márpedig léteznek összeesküvések, titkos projektek, és nem hogy nem kötnek a legkevésbé sem tisztelt állampolgár orrára mindent, leginkább semmibe nem avatják be. Ezzel szemben az álliberálisok és álbaloldalak jól meghatározható érdekrendszer mentén kommunikálják le mindazt, amit kissé leereszkedő módon konteónak neveznek. Nme csoda, hogy így tesznek, hiszen világszinten legfontosabb és legszorosabb elvbarátaik mesterkedéseiről van szó, egy vagy több olyan csoportról, amik mélyen emberellenes világlátásuktól vezérelve és a végtelen profitot hajszolva taposnak át akár több milliónyi emberéleten. Mert nekik semmi sem drága, ha a hatalomról és a besöpörhető pénzmennyiségről van szó.

Szóval ott tartunk, hogy ezek a megátalkodott konteó-ellenes figurák 2016. szeptember 25 óta önmagukból kifordulva ontják magukból a Teréz kőrúti robbantással kapcsolatos összeesküvés-elméleteiket, amik ráadásul az oktalanabb, ostobább típusba tartoznak. Hát nem furcsa? Mindez idáig nem volt lehetséges (szerintük), hogy bármilyen titkos szövetség a saját céljai elérése érdekében konspiratív módon tevékenykedjen akár egy szélesebb embercsoport ellenében. Most viszont megtörtént a világtörténelem első, valódi összeesküvése, és annak vezérelméje, kitalálója és koordinátora nem más, mint a magyar miniszterelnök! Lássuk csak!

Alig néhány órával a tragikus esetet követően Török Zsolt, az MSZP egyik médiaarca azt találta mondani, hogy szerinte nem történt robbantás, mert ha mégis, akkor már tele lenne a világháló az erről készült térfigyelő kamerás felvételekkel. Török Zsoltot nem ejti zavarba az, hogy a robbantás helyszínéről számtalan anyagot kaptunk eddig is, illetve hogy civil szem- és fültanúk tucatjai számoltak be a történtekről. Minden bizonnyal ők is a kormány lefizetett/megzsarolt/elkötelezett békaemberei lehetnek.

Aztán itt van a mi jámbor Tóta W. Árpádunk, aki a jobboldali rémuralom alatt már-már Széchenyihez hasonló sorsközösséget vállalva húzódott vissza a közéleti kirakatból és eregeti kénköves szagú írásait ennek a közéletnek az alsóbb, kevésbé látható bugyraiból. Jószerivel láthatatlanná lett a srác, minden jóérzésű ember legnagyobb örömére. De most elővánszorgott az éjsötét, fekáliaszagú odujából és azonmód a kormányt vádolta meg a rendőrök ellen elkövetett merénylet kitervelésével és végrehajtásával. Mert, hogy annak idején Putyin is képes volt Moszkvában és más orosz városokban lakóházakban bombákat robbantgatni (még 1999-ben), azért, hogy aztán ennek apropóján jól elverhesse a port a csecsenek fenekén és porig bombázhassa Groznijt.

Na persze Tóta W kész tényként kezeli azt a konteót ami Putyin és baráti köre feltételezett érintettségét boncolgatja, ugyanakkor például a 9/11-es eseményekkel kapcsolatban szerinte mindenki hülye, aki úgy gondolja, hogy az egy úgynevezett belső munka, vagy hamis zászlós támadás volt… Az a fránya kettős mérce és politikai elfogultság ugyebár…

Szóval Tóta W szerint itt kvázi Orbán robbantott, méghozzá azért, hogy aztán mi is bombázhassunk egy jót, de legalább a népszavazás előtt felpaprikázzák az istenadta (bocs Tóta…) népet, és így adjanak extra lökést a referendum számukra tetszetős végeredményének kialakításához. Kár, hogy az már eszükbe sem jut, hogy az Orbán-Deutsch-Lázár tengely esetleg direkt meghamisíthatná a voksok eloszlását, de ezek szerint kormányunk új, magasabb szintre lépett…

A DK-s (eddig szinte láthatatlan) politikus Kakuk György még a sajnálatos eset előtt arról értekezett, hogy a kormány esetleg attól sem riadhat vissza, hogy a népszavazást megelőzően terrorista merényletek megrendezésével hangolja az embereket a referendumon való részvételre. Micsoda előrelátás! Mert hogy szerinte borús próféciája beteljesedett, lám csak, „ezek tényleg meg merték csinálni”. Mondja ő.

Szóval Kakuk egyrészt jövőt látó próféta, aki megneszelte a kormány által keltett hamis armageddont, majd Sherlock Holmesi logikával alig néhány órára a robbantás után máris nagy magabiztossággal meg tudta nevezni az elkövetőt! Nem is tudom, hogy ilyen nagy elmék hogy nincsenek még felelős (mondjuk miniszterelnöki) pozícióban, de minden bizonnyal ez is egy aljas jobboldali konspiráció eredménye.

Ezek az emberek és szerveződések, pártok minden alap nélkül álltak neki ennek a gusztustalan vádaskodásnak, hangulatkeltésnek. Egyetlen céljuk az, hogy a két rendőrt  ért aljas támadás okán felkerüljenek a közélet porondjára, a politikai térképre, és noha semmilyen megalapozott információ avagy bizonyíték nem szól az összeesküvés-elméletük mellett, azt isteni magabiztossággal hirdessék, terjesszék, mert ugyebár a cél (a kormány gyengítése) szentesíti az eszközt (aljas, ostoba, bizonyítékokkal nem rendelkező konteók terjesztése).

A DK és az MSZP, illetve ezek szellemi holdudvara tehát máris támadásba lendült, és korábbi, hazaárulással felérő ténykedéseiknek megfelelően ismét azon vannak, hogy árkokat mélyítsenek, maszatoljanak. A különösen érdekes és megkapó momentuma ennek a gyűlöletkampánynak az a része, ami által nevezett pártok és (le)fizetett szószólóik minden korábbi gondolatiságukat sutba dobva hoztak össze egy egyedülálló összeesküvés-elméletet, és hirdetik azt nagy magabiztossággal úgy, hogy ennek a konteónak egyetlen bizonyítható darabkája sincs. De sebaj, őket a valóság mint olyan, soha nem ejtette zavarba…

https://illiberalis.blogstar.hu/./pages/illiberalis/contents/blog/30511/pics/lead_800x600.jpg
Teréz kőrúti robbantás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?